Íme a tetovált Barbie

harlow 2011.11.03. 14:54

Nem csalás, nem ámítás! A kislányok kedvenc babája immáron tetovált kiadásban is kapható!

A Tokidoki Barbie rózsaszín hajat, cicanadrágot és tűsarkút visel, de ez még nem keltene akkora visszhangot. Ami a szülőknél sokkal inkább kicsapta a biztosítékot, az az, hogy a baba felső testét egzotikus tetoválások díszítik. A Tokidoki mellkasán gyönyörű virágmotívum látható, nyakánál pedig egy tigris kacérkodik. Külsejét a japán kultúrában méltán népszerű anime-stílus ihlette, mint az látszik a ruházatán és a viselt kiegészítőin is.

Tudni kell, hogy nem ez az első Barbie baba, amire tetoválásokat tett a gyártó, ám a Tokidokival ellentétben, az eddigiekről eltávolíthatóak voltak a minták.

A szülők hangot is adtak elégedetlenségüknek, mondván, nem közvetít jó üzenetet egy kislánynak, ha a babáján tetoválás van, ugyanis a baba hatására majd ő is tetoválást szeretne. A növekvő igény a tetoválás-varratásra az utóbbi években ettől függetlenül rohamosan növekszik. Az Egyesült Államokban a 18 és 50 év közötti felnőttek közül minden negyediknek van legalább egy tetoválása.

A Mattel szerint ennek a babának a célközönsége nem a hat év alatti korosztály, hanem a felnőtt gyűjtök. Olyannyira, hogy egy Tokidoki 50 dollárba (megközelítőleg 11 000 forintba) kerül, ami sokkal drágább, mint egy átlagos Barbie. Éppen az áruknál fogva nem is lesznek kaphatók játékboltokban. Ezek a babák a divatot tükrözik, nem játékra készültek.

A magas ár ellenére, a forgalmazó honlapja szerint a rengeteg előrendelés hatására, máris kifogytak a babákból.

Címkék: divat barbie baba

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tetko.blog.hu/api/trackback/id/tr713350615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása